Länge sen!

Hej kära läsare.
Nej det var sannerligen inte igår som jag sist skrev! Jag skulle kunna tillbringa hela blogginlägget med bortförklaringar och ursäkter MEN eftersom jag hört att det är oattraktivt med tjejer som ber om ursäkt för mycket så tänker jag inte göra det. Haha! (Bara tillägga att min dator har varit oanvändbar ett BRA tag.)

I detta nu befinner sig hela min kära familj, min RIKTIGA familj i New York. Hemma i mitt hus och värdfamiljen är borta på semester. Jag älskar att bli väckt av mamma på morgonen. Prata med pappa vid frukosten och sitta uppe länge med systrarna på kvällen. MEN jag har samtidigt kommit på hur lugnt och skönt allt är när man är själv. Har kanske inte uppskattat det tillräckligt förut. Men nu inser jag hur lugnt det kommer bli på dagarna när jag inte har en familj runt omkring mig hela tiden. Förlåt älskade familj. Jag älskar er, men det blir rätt intensivt med en vecka utan avbrotts umgänge. Vilket förståss är bra, eftersom de snart ska tillbaka till sverige igen. Som mina föräldrar sa när de kom: "Nu ska vi vara riktigt jobbiga så att det blir en befrielse när vi åker." Det var väldigt snällt tänkt av er.

Jag har fått tillbaka provresultaten från blodprovet och är tydligen inte allergisk. Hm... Stora frågan kommer då: Vad är/har jag i sånna fall? Jag har varit konstant förkyld hur länge som helst. Hur mycket snyter sig en fullt frisk tjej per dag naturligt? Skulle någon som är fullt frisk i detta nu kunna kommentera och svara så jag vet?

Massa kramar
Den broderande Au Pairen


Att växa

Idag var jag och tog blodprov så snart kommer vi att få veta om jag verkligen ÄR allergisk (vilket skulle förklara varför min förkylning inte riktigt fattar att om till och med en ordentlig bihåleinflammation ger med sig efter 2 kurer med antibiotika, så borde den göra det med) eller inte. Min näsa rinner som vanligt men nu har jag, miss hemmafru, gjort det bästa av saken och skaffat mig allergivänliga lakan! Okej, kanske inte lakanen i sig, men ett ”cover” att ha utanpå madrassen och utanpå kuddarna för att stänga in damm och kvalster. Imorgon ska det damsugas och städas ännu mer för Angel kommer över i helgen!

 

Idag hade jag en underbar dag. Trodde den skulle vara katastrofal, men slutade riktigt bra med nya fräsha lakan (ja, jag köpte vanliga lakan också) och massa nya kläder! JAG har köpt nya kläder. Något håller på att hända! Jag har till och med fått börja lägga UNDAN kläder jag inte använder längre! Fatta! Om jag har riktig tur så kanske jag trots allt hinner byta ut min garderob innan jag kommer tillbaka igen. Det är bara byxorna nu som behövs storhandlas… Hmpf… Jag gillar inte att prova jeans. Men jag antar att jag inte ska ta det för allvarligt. Har upptäckt under min vistelse här att saker och ting kan ändra sig.

 

Jag gillade inte att städa. Nu gör jag det så gott som varje dag frivilligt.

Jag tyckte det var jobbigt att hitta på maträtter att laga. Det är bokstavligt talat vardagsmat för mig nu.

 

Dessutom vill jag bara säga till alla blivande Au Pairer som eventuellt läser min blogg. Det är otroligt vad jag har förändrats sen jag kom hit. Jag är samma Jeb som innan, MEN nu gillar jag Jeb’en jag alltid varit ännu mer och vågar breda vingarna. Många tjejer (och killar) åker till USA för att stärka sitt självförtroendet och få en snabbstart på vuxenlivet. Först tänkte jag att ”nä, jag som är så mogen. Vad kan jag ändra på?” Men jag kan se först nu efter 6 månader här att jag verkligen har blivit starkare och säkrare på mig själv. Helt befriad från Sveriges jantelag, och med Amerikas ”ta för dig because you’re worth it”-lag i ryggen har man inte så mycket annat val än att växa. I Sverige är det NORMALT att dra sig tillbaka. Bara traffiken visar de enorma kulturskillnaderna. I Sverige lever man i symbios med varandr… Förlåt. En arbetsskada från gymnasiet. I Sverige lever man i samverkan med varandra på ett annat sätt. Du BÖR inte tjäna för mycket. Du BÖR inte heller tjäna för lite. Alla ska vara så lika som möjligt. Inte bara jämställt, utan LIKA! Stick inte ut även om det skulle vara positivt. Forma dig efter vad andra tycker mer eller mindre. Traffiken är också väldigt passiv. Även om man själv kör på motorvägen måste man alltid se till att hjälpa folk som kör in på den. Hålla UTKIK efter bilar på infarterna för att kunna anpassa sig efter deras tempo så att de säkert kommer in smidigt.

 

I USA däremot! Där ska man vara rak på sak. Är du bra, VISA DET! Allt som är onormalt prisas och är häftigt och exotiskt. För normalt är ju tråkigt. Det är de som sticker ut som tjänar kosing! Det är det som sticker ut som blir kändisar eller politiker. Här SKA man sticka ut. Man ska vara på hugget och våga ta alla chanser som erbjuds, och tar du dem så får du beröm av folk runt omkring dig. Sticker du ut i Sverige, DÅ råkar du snart illa ut. Se bara på våra artister. Darin stack ut. Dileva stack ut. Carola stack ut. Amy Diamond stack ut. Och plötsligt så vänds Svenska folkets beundran till avundsjuka och hat.

 

Ha det bättre! Because you’re worth it!


Hemmafrusinfluensan!

Igår, lördagen alltså, var jag hembjuden till en av mina Au Pair vänner som under helgen hade hela sitt hus för sig själv då hennes värdmamma rest bort. Jag vet var ni tänker: "FEEEST!". Haha! Men det var bara hälften rätt. Istället för att ha en sån där klassisk, eh, mysig hemma fest där alla bjuder någon och det hela slutar med att någon främlig som kände någon som kände någon som kände ägaren till huset RÅKAR sätta eld på något, valde hon istället att bjuda över 10 små flickor... okej 10 Au Pairer med barnasinnet i behåll.

Vi alla fick var sin ingrediens till Tacos som vi tog med. Nästan som ett litet knytkalas. Och till efterrätt blev det chokladbollar och prinsesstårta. Det är det som är positivt med många svenska Au Pairer i närheten. Vi var för en gångs skulle fler än tyskarna. Hela 4 pers!!

En roligare afton hade jag inte kunnat drömma om! Trots att tjejen, som jag ännu inte kommit på vad jag ska ge för kodnamn, bjudit folk från många olika umgängeskretsar (eller ska vi säga "Au Pair"-kretsar?) så kom vi snabbt ihop och blev ett enda stort härligt gäng som lekte allt från twister och charader till olika drama övningar som Mary lärt sig i skolan. Nu kommer jag ihåg vad jag bestämde mig för att kalla henne! Mary! (Lite kul att alla svenskar får engelska namn, tycker ni inte? Bara för det så ändrar jag härmed även Miss Darlings namn till Wendy. Passande va?)

En annan sak som har hänt under det senaste är att jag tyvärr blivit allvarligt sjuk! Denna gången är det värre och mina vänner vet inte vad de ska ta sig till. Det är nämligen en ny influensa som ingen vet motgiftet till. Namnet är "hemmafrus-influensan" eftersom den får en agera mer och mer som en hemmafru!!
Japp! Jag broderar!! Haha! Fattar ni att jag broderar på min fritid?! Som om det inte var nog med alla sysslor jag gör som redan är hemma-fru-iga nog! Ovanpå detta vill jag köpa förvaringsboxar så att jag kan hålla pedantisk ordning i mitt rum. Jag vill storstäda IGEN och köpa mig själv ett gulligt litet förkläde!! Något är fel! HJÄLP MIG NÅGON! Om ingen gör något kommer jag att komma hem med en stor rosa klänning, tårta i famnen och se ut som att komma ur en 50-tals reklambild!

Ta hand om er nu allihopa och glöm inte att allt kan hända i rymden (eller i New York.. eller med mig av någon otroligt lustig anledning)

Ha det bättre! Because you're worth it!

RSS 2.0