Allo! (Fotocollage)

Hej alla glada! Och alla er som är ledsna, upprörda, uppretade, besvikna eller helt enkelt bara inte är på topphumör just idag. Här är alla välkomna!

Livet i usa lunkar på. G-Girl ska flytta dock... Faktum är att hon flyttar tillbaka till Utah IDAG! Hon trivdes inte i familjen och sade upp sig för drygt en vecka sedan. Vi har bestämt att jag ska komma och hälsa på henne på min semester (inte den där min egna familj kommer över för att hälsa på mig utan den andra). Vi ska göra en Roadtrip för att bocka av allt på min "det jag måste göra i USA"-lista.

Jag och LittleB har bakat pepparkakor igen. Han älskar pepparkakor. Hans föräldrar Mrs och Mr Joy älskar pepparkakor. De som var över på playdate och hjälpte oss att baka andra gången, ÄLSKAR pepparkakor. (Även mammans man som vanligtvis inte gillar pepparkakor, gillade dessa pepparkakorna!) Kortfattat. Svenska pepparkakor är BÄST!


Och Sara. Jag såg din kommentar om fotokollaget och här kommer mitt (väldigt sena) svar!

Det jag gjorde var att gå till närmaste bokaffär (tror det var akademibokhandeln eller bokia)  och köpa massa klistermärken, färgade papper, limmstift och glitterlim. Jag lånade mina småsystrars bokmärkssamlingar och kollade efter allt jag möjligen kunde använda av det jag redan hade. (Sidenband tex.) Sen gick jag in på datorn och letade efter de busigaste fotona på mig jag kunde hitta. Tror jag hade en bild på mig som såg bra ut, som i "normal". Resten var bilder där jag hade lillasyster på ryggen, jag och en scout jag varit ledare för poosade framför kameran, jag och mina småsyskon i världens stormvind, en där vi försöker oss på att göra en pyramid... Dessutom lade jag faktiskt in en bild på mina föräldrar och en på min vovve. Bara för att liksom visa på familjen jag kommer ifrån. Jag framkallade bilderna och bestämde mig för att försöka undvika att ha bilderna i vanlig form. Dvs, jag klippte i samtliga foton på ett eller annat vis. Ett foto hade formen av en svamp. Ett foto var en cirkel, en var helt vanlig förutom att jag hade klippt lågor upptil (kantat med röd och guld glitterlim!). Jag hade köpt lite scrap book papper som jag använde som bakgrund (förutom de lika pappersarken som jag hade som bas i det lilla albumet). När alla arken var pyntade på båda sidorna, lade jag in dem i plastfickor (sånna man har i pärmar du vet) och fäste ihop plastfickorna med ett vitt sidenband.

En sak som jag tänkte på när jag gjorde mitt collage var att göra både för killar och för tjejer. Jag har en förmåga att göra pyssel väldigt feminint. Jag hade lätt kunnat göra hela collaget rosa med barbie och disney-princess-tema. Så jag ansträngde mig för att få in lite som skulle kunna vara lite pojkaktigt också. Tillexempel hade jag en bild där jag hoppade över en snöhög.. Tror jag biforgar den bilden här så du får se själv.
Sådär ja. Jag gick och köpte superman klistermärken och klistrade dem lite överralt på bilden.

Här är tre av bladen i mitt collage. Det svarta och det ljuslila i hörnen är som jag lagt dit för att skydda min identitet. Men annars är det som jag hade det. Med lite kommentarer om vad bilderna föreställer.

Lycka till Sara. Jag är säker på att det kommer gå jättebra. Låt fantasin flöda fritt och lägg in DIG på papper. Jag måste erkänna att jag tog hjälp av mitt designgeni till syster. Om du behöver hjälp tveka inte att skriva igen. Fy va kul att du är på gång och ska åka till USA! Minns själv hur pirrigt det var!

Ha det bättre! Because you're worth it!

Kommentarer
Postat av: Lilla mamma

Stålmannenstickers hade du ju också i collaget. Det gillade jag som kontrast till ballerinor m.m. och att detaljer hade något med bilderna att göra t.ex. att du klippte kortet som eldsflammor när det var racing på bilden och som moln när det blåste storm i håret på er.Kul att de gillar farmors gamla pepparkaksrecept!

2009-12-19 @ 19:09:47
Postat av: hennie

Hej julia jag läser din blogg för första gången idag

den är bra ,och väldigt lång vi saknar dig jätte mycket här hemma.

Idag var jag och lovisa och åkte skridskor,för hon hade köpt nya...

sen kom fredrik och åkte med oss det var jättekul

klockan är 00:22 och det är stökigt överallt

saknar dig jättemycket ;)love hennie,pennie

2010-01-10 @ 00:24:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0