Att växa

Idag var jag och tog blodprov så snart kommer vi att få veta om jag verkligen ÄR allergisk (vilket skulle förklara varför min förkylning inte riktigt fattar att om till och med en ordentlig bihåleinflammation ger med sig efter 2 kurer med antibiotika, så borde den göra det med) eller inte. Min näsa rinner som vanligt men nu har jag, miss hemmafru, gjort det bästa av saken och skaffat mig allergivänliga lakan! Okej, kanske inte lakanen i sig, men ett ”cover” att ha utanpå madrassen och utanpå kuddarna för att stänga in damm och kvalster. Imorgon ska det damsugas och städas ännu mer för Angel kommer över i helgen!

 

Idag hade jag en underbar dag. Trodde den skulle vara katastrofal, men slutade riktigt bra med nya fräsha lakan (ja, jag köpte vanliga lakan också) och massa nya kläder! JAG har köpt nya kläder. Något håller på att hända! Jag har till och med fått börja lägga UNDAN kläder jag inte använder längre! Fatta! Om jag har riktig tur så kanske jag trots allt hinner byta ut min garderob innan jag kommer tillbaka igen. Det är bara byxorna nu som behövs storhandlas… Hmpf… Jag gillar inte att prova jeans. Men jag antar att jag inte ska ta det för allvarligt. Har upptäckt under min vistelse här att saker och ting kan ändra sig.

 

Jag gillade inte att städa. Nu gör jag det så gott som varje dag frivilligt.

Jag tyckte det var jobbigt att hitta på maträtter att laga. Det är bokstavligt talat vardagsmat för mig nu.

 

Dessutom vill jag bara säga till alla blivande Au Pairer som eventuellt läser min blogg. Det är otroligt vad jag har förändrats sen jag kom hit. Jag är samma Jeb som innan, MEN nu gillar jag Jeb’en jag alltid varit ännu mer och vågar breda vingarna. Många tjejer (och killar) åker till USA för att stärka sitt självförtroendet och få en snabbstart på vuxenlivet. Först tänkte jag att ”nä, jag som är så mogen. Vad kan jag ändra på?” Men jag kan se först nu efter 6 månader här att jag verkligen har blivit starkare och säkrare på mig själv. Helt befriad från Sveriges jantelag, och med Amerikas ”ta för dig because you’re worth it”-lag i ryggen har man inte så mycket annat val än att växa. I Sverige är det NORMALT att dra sig tillbaka. Bara traffiken visar de enorma kulturskillnaderna. I Sverige lever man i symbios med varandr… Förlåt. En arbetsskada från gymnasiet. I Sverige lever man i samverkan med varandra på ett annat sätt. Du BÖR inte tjäna för mycket. Du BÖR inte heller tjäna för lite. Alla ska vara så lika som möjligt. Inte bara jämställt, utan LIKA! Stick inte ut även om det skulle vara positivt. Forma dig efter vad andra tycker mer eller mindre. Traffiken är också väldigt passiv. Även om man själv kör på motorvägen måste man alltid se till att hjälpa folk som kör in på den. Hålla UTKIK efter bilar på infarterna för att kunna anpassa sig efter deras tempo så att de säkert kommer in smidigt.

 

I USA däremot! Där ska man vara rak på sak. Är du bra, VISA DET! Allt som är onormalt prisas och är häftigt och exotiskt. För normalt är ju tråkigt. Det är de som sticker ut som tjänar kosing! Det är det som sticker ut som blir kändisar eller politiker. Här SKA man sticka ut. Man ska vara på hugget och våga ta alla chanser som erbjuds, och tar du dem så får du beröm av folk runt omkring dig. Sticker du ut i Sverige, DÅ råkar du snart illa ut. Se bara på våra artister. Darin stack ut. Dileva stack ut. Carola stack ut. Amy Diamond stack ut. Och plötsligt så vänds Svenska folkets beundran till avundsjuka och hat.

 

Ha det bättre! Because you’re worth it!


Kommentarer
Postat av: Vita huset

Jaa du Julia, jag tror verkligen att JAG skulle trivas i Amerika, tycker inte om slätstrukna människor förstår du. Det tycker jag inte varken DU eller JAG är heller förresten, hahaha.

I scratch your back and you scratch mine

2010-02-04 @ 14:31:42
Postat av: Lilla mamma

Jag bara undrar hur det går till i trafiken i USA då?

2010-02-04 @ 17:45:44
Postat av: nicke

haha ja vist är det bra med skillnader men som allt annat finns det för och nackdelar med allt som du vet.

2010-02-04 @ 23:05:14
Postat av: Lilla syrran!

Tjabba Jebban! Vi ses snart!

2010-02-10 @ 20:33:41
Postat av: Oj OJ ! Lilla syrran igen.

Det var från den minsta!

2010-02-10 @ 20:35:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0