Blondinen talar ut

Okej. Det är inte alltid så lätt att vara mig. Nog för att jag älskar att vara mig, jag måste erkänna att mitt liv är väldigt spännande och händelsefullt, men det har ju sina virriga stunder också. Här kommer fakta från mitt klantighetsarkiv, som kommit in under den senaste tiden. Det är speciellt tre saker som är skrämmande återkommande. Den första är:

 

ALARM-PROBLEMET:

Att sätta på ett alarm och sedan öppna en mindre viktig dörr där det inte finns en alarm apparat innebär att det börjar tjuta högt i hela huset, och att larmcentralen ringer upp för att kolla så att allt är okej och ber om ett lösenord. Det kanske inte låter så illa, men när man väl är i situationen då det tjuter högt och hjärtat hoppar upp i halsgropen och man plötsligt fruktar att man kanske inte kommer ihåg lösenordet trots allt, så är det lite läskigt!

 

Detta har hänt 2 hela gånger! Första gången när jag var själv. Andra gången tidigt på morgonen när de andra ännu inte vaknat. Jippie.

 

TOALETTS-STOPP-PROBLEMET:

Om ni någon gång åker till USA var försiktiga med toaletter. De är som bebisar. Sätter allt i halsen… Det var en väldigt dålig jämförelse… Okej, var försiktig med vad du spolar ner. VÄLDIGT försiktig. Jag har orsakat stopp 2 gånger sammanlagt. Jajjemen. Pinsamt? OH JA! Så till er blivande Au Pairer. Tänk på hur mycket papper som krävs för att få stopp i en toalett i sverige och dividera det med 4.  ANVÄND INTE MYCKET PAPPER! 

 

SVENSKA-PROBLEMET:

Jag pratar svenska med alla möjliga personer vid märkliga tillfällen. Jag har ropat på LittleB, pratat med G-Girl, viskat till en tysk tjej på college och frågat min Tai Kwon Do tränare något på svenska. Vad är det som händer med mig? Är det inte ganska självklart att de INTE PRATAR SVENSKA?

 

Min teori om varför detta händer är för att jag helt enkelt är vana vid att de förstår mig så bra. Så jag tänker att det är ”enkelt” att prata med dem och det enklaste språket är ju svenska. Så min hjärna har programerat in ”de förstår dig” och därför kommer svenskan naturligt när jag minst anar det. Börjar helt enkelt bli så van vid engelska att svenskan tittar fram ibland omedvetet… Verkar det logiskt?

 

Ha det bättre! Because you’re worth it!

 


Kommentarer
Postat av: ANNA

Hahahahah - åh vilka minnen jag får med toalett issues, kan inte räkna hur många ggr jag gjort stopp =D

2009-10-31 @ 22:35:06
URL: http://lelife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0