Min brorsa och den Amerikanska ambassaden

sdfsf
Jag har varit på den Amerikanska Ambasaden nu igår. Och det finns inga ord för hur jobbigt jag tyckte att det var kvällen innan då jag kämpade med att fylla i alla dumma papper med idiotiska frågor!

"När du kommer till USA, har du planerat att prostituera dig?"

"Har du deltagit i folkmord?"

Eh? NÄ!!!

Och mitt i allt kämpande, när jag stört nog skulle fylla i två stycken icke släktingar som skulle kunna intyga att jag heter det jag gör och att min familj är min familj, messar lillebror! Jag lyser upp och skickar honom ett långt frustrerat mess om hur irriterande frågorna är, och att jag troligtvis skulle bli tvungen att sitta uppe hela natten för att hinna klart, och mår genast mycket bättre! Han skriver tillbaka och lider med lilla mig precis när jag åter igen fått en ny hopplös uppgift som känns allmänt onödig. Jag vet inte hur han gör det. Men han lyckas alltid att smsa precis när jag tycker något är frustrerande på något vis. Synd för honom anser jag, KUL för honom anser han (som får höra alla knäppa anledningar som jag kan ha att vara frustrerad över) men perfekt för mig! Ibland behöver man bara prata ut och just DÅ brukar han alltid smsa. Dagens ros går därför till min lillebror!


Måste bara tillägga till alla er som ska åka till USA och måste söka visum att jag har lite tips till er.

 1. Gör i ordning papperen i tid!!! Sitt inte uppe hela natten innan för vissa frågor behöver du smälta om du inte ska få ryck och slänga ut skrivmaskinen genom fönstret och in i grannens trädgård.
 2. Ha med en bok. Jag behövde inte vänta mer än 5 minuter, men jag har hört skräckexempel om folk som har fått vänta i flera timmar, så var förberedd!
 3. Skräm inte upp dig själv eller andra när du anländer till detta otäcka ställe! Jag träffade fler blivande Au Pairer utanför ambassaden och innan vi en efter en blev inkallade att gå igenom ett litet vakthus för att vara säkra på att du inte har massförstörelse vapen på dig (typ som på flygplatsen) skrämde vi skiten ur varandra med vad dessa vakter eventuellt skulle kunna sätta dit oss för.

 "Vad är det här?! En penna! Hade du tänkt att sticka in den i näsan på någon och slå dennes ansikte mot ett bord eller vägg?!"


eller


"Aha! Ett mynt! Erkänn du har planerat att stoppa den i någons strupe?!"


Förstå att vi var oroliga när vi gick in!!!! Men det var inte så farligt ändå. De flesta där är jättetrevliga. (I alla fall när man vimsar runt, ser panikslagen ut, är överartig, ler bortgjort och skamset samtidigt.)


Nu ska jag åka på scoutläger en vecka så det kommer bli lite dammigt här i bloggen.


Ha det bättre! Because you're worth it!

*suck*

Att ansöka visum är tråkigt. Tråkigt. Tråkigt! Varför måste man fylla i så mycket papper för? Skulle varit så mycket enklare att bara fylla i allt över internet men nu måsta jag damma av skrivmaskinen för att fylla i några papper också. Jag tror dock att det kommer vara värt det i slutändan ändå. Så det är bara att bita ihop. Imorgon ska jag först in till stan för att fotografera mig (visumfoton som kostar ungefär 250kr för två stycken. BLÄ!) och sedan vidare till Stockholm där jag ska bo hos min morbror över natten och på morgonen sticka till Amerikanska ambasaden och försöka få mitt efterlängtade visum. Can't wait!

Ha det bättre! Because you're worth it!


Sista inspelningsdagen!

Idag gäller det! Eller rättare sagt, ikväll. Ikväll ska vi spela in de sista scenerna till musikvideon, och jag kan inte fatta att vi redan spelat in över 4 TIMMAR! Rätt coolt, eller hur? Men det kommer bli MYCKET extramaterial kan jag lova. Haha! Många tabbar. När jag är på film så blir det lite tabbar här och där. I alla fall "skratt-tabbar". Har garanterat förlängt mitt liv med ett antal minuter genom att spela in den här filmen. Tänk va kul det vore att ha ett gäng som bara sysslade med att göra roliga kortfilmer som de lade ut på internet? Funderar på att starta ett när jag kommer tillbaka från USA.


Jag måste läsa igenom alla mina visumpapper. Blä! Vill inte! Orkar inte! Skiter typ it!

... Nej, jag ska. Bara inte just nu. Imorgon ska jag bry mig. Imorgon ska jag läsa allt och fixa allt inför amerikanska ambasadsbesöket på torsdag. Och jag ser jättemycket fram emot att åka! Informationsmötet med CC ser jag sjukt mycket fram emot... Men inte förberedelserna för visumet. Men jag antar att jag alltid varit sån. En sån som packar allt i sista sekunden. Tidsoptimist som avskyr att städa rummet. Sitter uppe hela natten för att skriva klart skolarbeten. Yeah, that's me!


Ha det bättre! Because you're worth it!


Förkänningar!

För bara någon dag sedan började tog jag ytterligare ett steg mot att förstå vad det är som kommer hända den 10e augusti. Lika fascinerande varje gång som man förstår det lite mer. Kommer troligtvis ändå drabbas av chocktillstånd natten innan, och inte sova alls! Men just nu är jag helt salig! Jag ska till New York! Stanna där i ett helt år! Och ta hand om ett par tvillingar, en flicka och en pojke i 7års åldern som är hur söta som helst! Tittade på bilden av dem senast igår och tänkte att de snart kommer vara "mina" Au Pair kids. Jag kommer lära känna de där barnen och vi kommer ha så kul tillsammans! Kan redan se framför mig hur de lär mig att spela kickball ute på lekparken i innegården. Eller hur vi går till Central Park matar gessen och äter glass. Hyr en båt. Bildar ett band. Bakar ihop... I can't wait!


Visst kommer jag sakna min familj, släkt och vänner.. MYCKET. Men det här är ändå en dröm jag har haft hela livet som kommer att uppfyllas. Så fantasiskt! Har aldrig ens varit i USA förut. Och nu åker jag till en av de största städerna (vilken är den största staden i USA?), från att ha varit en småbysbo hela mitt liv. Snacka om omställning!


Ha det bättre! Because you're worth it!

Pjuh!

st
Jag är galen! Hur kom jag ens på iden att sätta igång ett stort musikvideoprojekt direkt efter studenten?! När hade jag planerat att softa, ta det lugnt och vila ut??? Nä, ibland förstår jag inte hur jag själv tänker... Någon som vet?


Annars är jag så otroligt nöjd med vad jag redan har! Dagens ros går till min filmare/producent. Helt fantastisk är han och jag är galet nöjd med de filmerna han har filmat hittils. Det är så gött, för under inspelning vet han precis vad som blir snyggast och vågar justera samtidigt som han är noga med att kolla efter hur jag vill ha det. Sen att han står ut med mig som skådespelerska har jag svårt att förstå. Det kanske inte är en karriär för mig trots allt. Kan inte låta bli att skratta ibland! Vi skulle göra en scen där jag biter i ett äpple. Jag menar, hur kul kan det vara på en skala? Men när man står där med ett äpple i handen och en filmkamera som spänt väntar... då kan man inte hålla sig helt enkelt! Eller tillfällen då man ska se ledsen ut. Näe. Ibland är det nästintill omöjligt! Speciellt om de andra runt omkring en börjar skratta. Men så kul är det. Det roligaste blir helt klart att se allt extramaterial som min kära filmare spelar in I SMYG! Som tillexempel när vi åkte bil med dvärgarna (6-9åringar) som tjoade och skrek i baksätet "Vi har en hemlis! Vi har en hemlis!" Tänk er att åka två mil med det! Haha, och vi fick det bandat! En annan grej som var rätt kul var att jag och filmaren tror jag snackade om studenten. Då började jag sjunga lite snabbt: "vem vill gå i ettan nu? Ingen. Ingen..." Och snabbt fick jag svaret från lillfian bredvid mig. "Jag går i ettan!" Och så plötsligt gjorde hela bordet med dvärgar en omröstning, vilka som hellre skulle vilja gå på lekis. Haha! De är SÅ söta, men SÅ krävande också. En eller två är hanterbart. Men när de är 7stycken som triggar varandra att ständigt höja intensiviteten och ljudnivån... Så blir man lite trött i slutet av dagen.


Nästa inspelning är på Måndag, och då ska vi spela in på ett renoveringsprojekt UTAN drake. Det blir spännande. Får se om jag hinner få tag i troll till dess. Erkänn mitt liv låter lite knasigt ändå?


Ha det bättre! Because you're worth it!


Musikvideo

Galet! Galet va kul det är när saker och ting äntligen fungerar som det ska! Igår spelade vi en scen från skönheten och odjuret vid en fontän mitt i Jönköpingscentrum. Haha! Intressant att komma där i balklänning och prinsesskrona med ett får, en fe, ett troll och en prins som sällskap! Ja, det och plus danskorregraf och kameraman förståss. Haha! När vi kom dit så fattade vi först inte hur vi skulle ta oss till för att jag inte skulle bli blöt när jag satte mig på den blöta fontänkanten. Eller hur vi skulle få bort vaktmästarbilen som stod bakom fontänen som inte RIKTIGT passade in i mitt sagotema. Men jag fick syn på en vaktmästare och sprang fram till honom (i högklackat och en synnerligt osmidig klänning) och bad honom om hjälp. Jag fick en sopkasse av honom att sitta på, samt att han flyttade på bilen. Haha! Vad gör man inte för att hjälpa en jungfu i nöd? :P Haha! Han blir därför utsedd till dagens hjälte.

Men det roligaste kruxet med inspelningen var ändå att ta sig dit i balklänningen! Osmidigt som skjutton att ens komma in i bilen och jag skulle ju köra dessutom! Såhär såg det ut:


Lägg märke till att det ser ut som att jag är höggravid med den bullen på magen!

Idag tränade vi dans med alla små dvärgarna. De är inga dvärgar på riktigt utan min yngsta lillasyster med vänner som klätt ut sig. Det var rätt kul faktiskt. Dansträning både för mig, min goda fe och dvärgarna. Nu har jag ont i gluteus maximum. Och det kan ni ju underhålla er med att lista ut vad det betyder. Det är ganska mycket balett i min dans nämligen. Spännande eftersom jag inte har dansat balett sen jag 8! Haha!

Ha det bättre! Because you're worth it!

INSPELNING!

Efter ett halvårs tänkande och en veckas "Nä, asså, Jeb, jag tror inte jag kan vara med i alla fall. Du kan väl hitta någon annan? Det är väl inte hela världen eller?" Så taggar jag för den första inspelningsdagen som ska vara imorgon!! Helt otroligt att den ens blir av med min tur. Att jag fick tag i NÅGRA i alla fall var hur bra som helst. Men man ska inte ropa hej förrens man kommit över bäcken förstås. Mycket kan hända än, Och på tisdag ska alla dvärgarna träffas för att öva. Hujedamig, hur ska detta gå? Fick prata med min lillasysters kompis förälder idag, och det kändes jätte märkligt. Kan tänka mig att det måste kännas märkligt för de som är nya föräldrar att ringa till andra föräldrar för att fråga om deras barn är hos dem.

Men nu är det hög tid att jag går och lägger mig för trots att jag har sommarlov så ska jag upp kl 5 imorgon bitti! :D

Ha det bättre! Because you're worth it!

Studenten

"Sjung om studentens lyckliga dag..."


Otåligt hoppar jag upp och ner på stället, spänner armarna neråt och skriker av eufori. Nu är det bara våran klass kvar! Det har slutat regna utanför, men även om det fortfarande hade gjort det, så hade jag varit lika exalterad ändå! Det här är ett stort ögonblick. Nej. Det är inte bara stort! Det är EXTREMT! Lilla jag. Jeb. Ska ta studenten!


"NvNa3a!" Basuneras ut ur högtalarna och följs utav våran väl utvalda utspringslåt (nåja, i slutändan var det det ENDA förslaget som fanns som blev), blandat med våra ljubelrop. Kommer vi någonsin att bli lyckligare än vad vi är just nu?


Lycka. Lycka i HELA kroppen. Ungefär som mjölksyra fast motsatt effekt. Man blir pigg av det, och skulle kunna hoppa hur högt som helst, skrika hur högt som helst, bara för att man har en så stort överskott på glädjeenergi. Det bara måste ut på något sätt. Man EXPLODERAR glädje, och detta i takt till musiken. Dans, hopp, kramar, och sedan ner för den hala trappan för att finna sina nära och kära. Man vet ju ungefär vart man ska leta. Man har ju spanat in skylten ifrån klassrumsfönstret, där man stod, bara några minuter tidigare och försökte fatta det ofattbara.


Det ofattbara som jag fortfarande funderar på om jag riktigt har fattat ännu. Jag är fri nu. Fri på riktigt. Ingen kommer tvinga mig till något i höst. Som min klassföreståndare uttryckte det: "Nu är det ni som är kaptener på era båtar. Innan var ni bara matroser som så gott ni kunde följde order av någon annan". Nu styr jag själv!


Dagens ros var svår att bestämma mottagare till idag. Skulle det vara någon av mina lärare? Någon av mina kära FÖRE DETTA klasskamrater, och kanske, och förhoppningsvis vänner för livet? Skulle den gå till de som kom och grattade mig efteråt. Min familj och släkt som älskar mig så mycket och använde den här dagen till att intensivt visa mig att de verkligen gjorde det? Som ni ser, konkurrensen är hård... Men jag har gjort mitt val.


För trots att alla dessa personer har gjort sig väl förtjänta av denna ros, så finns det en som överträffar, till och med dem!


Dagens ros går till Gud. Ni läste rätt! Men för att vara ärlig, så har jag "fuskat" till mig mitt slutbetyg. Vart enda litet prov. Var enda DAG har jag fuskat. För en vanlig elev hade gått upp när väckarklockan ringde, gjort i ordning sig och tagit bussen in till skolan. Jag har haft perioder då jag inte ens kunde ÖPPNA ÖGONEN på egen hand! Där varje rörelse krävde en bön för att kunna utföras. Det är helt seriöst! Under den tuffaste tiden tappade jag räkningen på mina böner redan innan jag kom på bussen på morgonen.


Om ni visste hur många dagar jag har fuskat mig till. Hur många dagar jag EGENTLIGEN inte skulle klarat av, men som jag på något mystiskt sätt bara kom igenom ändå? Serier av ologiska händelser som gjorde att jag kunde le mitt i kaoset. Sjunga när jag egentligen borde gråtit. Och alla PROV sen! Ha! De som jag var människa nog att INTE plugga till, men precis innan provet bad Gud att hjälpa mig svara rätt på ändå!


Kortfattat. Jag hade inte klarat mig igenom dagarna på gymnasiet om inte Gud hade funnits där för mig. Och jag hade definitivt inte klarat av att få de betygen som jag fick på egen hand. För en ensam Jeb hade kollapsat redan första halvåret på gymnasiet. Åkt till Österrike som Au Pair och troligtvis aldrig våga sig på en så pass tuff linje igen.

Nu ska jag sova. För sova är något som jag vill göra. Och nu, när jag är fri, så gör jag precis vad sjutton jag vill! :D


Ha det bättre! Because you're worth it!


Studentklänningen passar!!

Hej alla läsare!


Idag firade jag min lediga dag med en lång och njutningsfull sovmorgon. Tillsist steg jag ändå upp, åt och åkte till farmor för att prova studentklänningen som hon syr åt mig. Den ÄR INTE FÖR LITEN, så jag KAN äta choklad med gott samvete! Helt fantastiskt!


Vad kan man mer säga om idag? Jo! Jag har jätte ont i mina vader sen i söndags! Aj! Vilken träningsvärk man får av salsa! Och uppenbarligen är det en rejäl fettförbrännare också för jag gick ner ett kilo TROTS all glass, snabbmat, snax och godis som jag hävde i mig den dagen. Kanske blir det salsa kurser som jag underhåller mig med när jag är i USA? Men jag vet inte än. Har funderat på olika grejer faktiskt. Drama, dans, sång, självförsvarskurs... eller bara vanlig hederlig engelska kurs och sedan underhålla mig med annat på min fria tid. :D


Ser sjukt fram emot att åka samtidigt som jag har börjat bli lite hemmakär redan nu. Det som oroar mig mest är att jag har många äldre i släkten. Tänk om de går bort medan jag är i USA? Jag skulle bli helt förstörd och känna mig jätteskyldig! Det skulle jag visserligen bli även om jag var hemma i Sverige, bara i mindre utsträckning. 


Ha det bättre! Because you're worth it!


Tillägnat till den som känner sig träffad!

Nu somnar jag!


Jag är så galet trött! Klockan är 03.03 och jag hörde just hur tidningsbudet lämnade morgontidningen i vår brevlåda.  Ändå känner jag mig tvungen att skriva innan jag går och lägger mig. Anledningen till det är att jag anser att en person som jag vet flitigt läser min blogg är värd "dagens ros" idag.


Du vet att det är du om du idag:


 • Av ren tur träffade på mig i skolan idag, då du gick runt och kände dig allmänt uttråkad.
 • Hjälpte mig att lämna tillbaka alla 7 böcker i rätt lärarfack (vilket för mig är ganska jobbigt eftersom namn aldrig riktigt varit min grej.
 • Har lovat att spela får i min musikvideo
 • Berättar detta för skolbibliotekarien så att hennes dag förgylls, när du ändå är där och gör mig sällskap, medan jag lämnar tillbaka min miniräknare.
 • Gör mig sällskap då jag åker till ett shoppingcenter för att titta på hur mycket stora ramar kostar, och förgyller expediten på gallerix dag genom att glatt förundras över hur väl ditt stjärntecken passar dig.
 • Vi går vidare till ikea och äter superbilligt.
 • Du har fortfarande inte tröttnat på mig utan hänger med till Bokia av alla ställen. Men istället för att otåligt vänta på tråkiga mig, hänger du med expediten vid kassan. Här måste jag tillägga en sak som du kanske inte lade märke till. Från och med att du började prata... det var då hon började le. Jag såg inte när hon slutade...
 • På kvällen är du galet nervös för ett framträdande på en NV-bankett men går ändå fram till hela folksamlingens stora glädje och lyckas med det som ingen annan underhållare hittills lyckats med under kvällen. Att fånga ALLAS fulla uppmärksamhet och få ALLA knäpptysta. Och TROTS nervositeten IMPROVISERAR du ihop ett fenomenalt framträdande som jag lätt hade spelat in och sett om igen, om det bara hade gått på tv.  
 • Du vet verkligen hur man fångar en publik! Du vet verkligen hur man får folk att skratta. Hur man får folk att le. Hur man förvandlar en tråkig fysiklektion till en skrattsalva eller en pappersflygplans invasion.
 • Du har ingen som helst koll på hur många fans du faktiskt har!

Jag tror att du kanske anar vem du är. Och du kommer troligtvis protestera mot det positiva jag skrivit. Men det jag vill få fram är att du är fenomenal! Och våga tro på det! För jag kommer inte ge mig förrän du gör det.Och till er alla! Men framför allt just denna person i världen som känner sig träffad.


Ha det bättre! Because you're worth it!FÖRLÅT!

Förlåt allihopa!


Det händer som ni kanske redan har gissat väldigt mycket just nu! Balen har precis varit och jag tar studenten nästa... okej, eftersom klockan är 00.59 måste jag väl kanske säga DEN HÄR VECKAN!!!! Så ni förstår att jag har fullt upp!


Har haft en underbar vecka! Jag skjutsade min baldate till flygplatsen igen nu i onsdags. Sorgligt att han inte kunde stanna längre... men jaja.


Måste bara dela med mig om en sak som jag själv tycker är ganska otrolig. När mamma hjälpte mig att "riva" min bauta frisyr som jag hade på balen, så passade jag på att räkna antalet hårnålar som funnits i mitt hår. 49 stycken plus en tiara! Jag fattar inte hur de alla fick plats!


Idag var jag på Liseberg med ungdomsgänget i kyrkan. Soft! Men kunde jag vara vanlig nog att göra det man BRUKAR göra på Liseberg nämligen att åka attraktionerna? NEJ!

När jag anlände till parken såg jag att det skulle hållas gratislektioner i salsa, och jag kunde bara inte motstå frestelsen. Så FÖR OVANLIGHETENS SKULL (eller inte!) bestämde jag mig för att gå emot strömmen. Vara lite annorlunda och rent av lite knasig. Så först var jag på en timmas nybörjar lektion, där jag parades ihop med en annan tjej eftersom det fanns så ont om killar. (Varför är det alltid så?!) Men det gick jättebra! Hon hade tydligen testat salsa förut och jag lärde mig fort. Värre blev det när jag bestämde mig för att dessutom vara med på fortsättningskursen direkt efteråt. OJ! Där parades jag ihop med en stackars man som var jättebra! ... till skillnad från mig alltså! Oh mamma! Det...tja... jag var inte så bra som jag hade önskat att vara kan man säga. Jag skämdes så! Han går dit för att lära sig salsa och så kommer jag där och han tvingas lära MIG istället, eftersom jag glömmer bort stegen (om jag ens lyckats lära mig dem). Sen vet jag inte hur det gick till, men när jag gick där ifrån hade jag lyckats fläka en tånagel och riva mig rejält på handen. Svider fortfarande. Så stört! Jag märkte inget när jag väl var där!


Påminn mig om att jag ska maila den au pairen som kommer vara au pair åt min värdfamiljs kompisar! Jag har redan skjutit upp detta i en vecka, och kommer garanterat att glömma det om ingen påminner mig.


Ha det bättre! Because you're worth it!


RSS 2.0