På date med mig själv

sdgsfs
(Jag datanördar på Au Pair skolan)

New York är helt fantastisk när du är ledig! Plötsligt är hela veckan värt det! På fredagar är löningsdag och jag har kommit på att jag tjänar bra! Har räknat ut att inlines med full skydds utrustning (bara för dig mamma, puss!) kostar som mest 120 dollar. Och jag har räknat ut att genom att spara 50dollar per vecka kommer jag kunna köpa inlinesen med utrustningen om mindre än två veckor, eftersom jag redan lagt undan 50 av min veckopeng. Och då har jag ändå ca 150 dollar kvar att spendera. En biobiljett ligger på 11dollar för att ge er ett perspektiv på hur bra jag har det. En alkoholfri Pina colada (så kallad Pina Colada Virgin) kostar 5dollar (och är den lyxigaste "milkshake'n" som jag någonsin druckit. Fattar inte hur man kan förstöra den genom att hälla i illasmakande nervgift!) a cupcake kostar runt 3 dollar. Mig går det ingen nöd på direkt.


För tillfället är min budget följande. 50kr per veckodagsvecka (och inget godis på vardagarna!), 50kr per helg, 50kr spara till inlines (undra hur mycket jag har gått upp nu egentligen?) och resten spara till att köpa till en kamera. =D Borde skaffa mig en sparbössa...


Idag var jag och såg på den senaste Harry Potter filmen, med mig själv som sällskap. Man tror att man ska känna sig väldigt utsatt om man går själv och kollar på bio. Men det är faktiskt tvärt om. Kände mig så självsäker och indipendent. Och gött var det. Komma bort lite från allting och samtidigt skämma bort sig själv.


Jag tror att eftersom jag lever så nära inpå mitt jobb (i deras lägenhet närmare bestämt) och bor i en stad där det är FARLIGT att dra sig undan utanför hemmet så är det svårt att få den där kvalitetstiden med bara me, myself and I. Det bästa hade ju varit ifall det inte alls var farligt att gå i Central Park nattetid (vilket är precis vad alla har varnat mig för att göra. Don't worry. Jag tänker inte göra det). Älskade att gå i skogen nattetid hemma i Sverige. Här är det folk överallt!


Imorgon ska jag jobba igen. Det blir nog bra hoppas jag. Det jag är rädd för är att jag ska se arbetet som ett "åh när är arbetstiden slut så att jag får gå"-arbete. Det får inte hända. I sånna fall måste jag hitta på sätt att variera det på. Göra en film, skriva en sång (gjorde en med alla 3 numren som MrsA, mamman i familjen, vill att jag ska lära mig utantill. Flickan tyckte att 8 lät väldigt roligt på svenska och började sjunga med mig.) Jag hittar säkert på något. Hoppas jag. Har ju aldrig varit Au Pair förut. Fast någon gång måste väl bli den första?


Kommentarer
Postat av: the little sister on the other side of the earth <3

Heja hjälm och skydd och reflexer! Men jag tror du blandade dollar och kronor lite i din budget. Hoppas den går ihop ändå! Kram mamma

2009-08-25 @ 17:13:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0